Heby AIF:s backlinje glänste hemma mot Sundbyberg

Genom ett stabilt försvarsspel tog Heby AIF säsongens första poäng när de spelade 0–0 hemma mot Sundbybergs IK.

Gästande Sundbybergs IK var det tyngre och spelförande laget i en stor del av matchen inför 85 åskådare på Tegelvallen.

Heby AIF lyfte sig dock i andra halvlek och skapade då en del målchanser.

David Namerius hade HAIF:s enda målchans i första halvleken men nicken gick över.

Offensivt blev det bättre för Heby efter halvtidsvilan. En bra nick svarade även högerbacken Albin Fange för i den 56:e minuten.

En kvart senare fick Heby bra tryck mot Sundbybergsmålet i samband med en hörna och strax därefter ville hemmapubliken ha en straff sedan Isac Sepulveda gått omkull i straffområdet. Men det blev ingen straff och matchen hettade till lite efter det och en Sundbybergsspelare drog strax därefter på sig ett rött kort efter en kapning bakifrån.

Fyra minuter senare var det dags för nästa Sundbybergsspelare att syna det röda kortet.

Heby AIF kunde dock inte utnyttja utvisningarna för att spräcka nollan. Närmast ett mål var Isac Sepulveda som på offensiva kortlinjen lurade upp en bortaspelare på läktaren och sedan gick på avslut. Skottet, i dålig vinkel, gick dock utanför.

Trots en bra avslutning av HAIF var dock Sundbyberg närmast att göra 1–0 på stopptid. Men Hebymålvakten Jawad Mohammadi svarade för en fin räddning på ett friläge efter en snabb omställning.

– Det hade varit orättvist om vi hade gjort mål där, säger Sundbybergs tränare Zoran Lukic, en gång i tiden guldtränare i allsvenska Djurgården.

Han var inte alls nöjd med sitt lags insats.

– Som andra halvlek blev ska vi vara nöjda med en poäng. Vi kom inte upp i normal standard i dag, det var för lågt tempo, säger han.

Jonas Ahlin, spelande tränare i Heby, var nöjd med en poäng.

– Vi ville ge mer på slutet men vi var för trötta. Men forwards gick på hårt på slutet och det gillar jag, säger han.

Heby AIF svarade för en stark insats defensivt där hela backlinjen med Albin Fange, Lukas Ejnarsson, Jonas Ahlin och Alexander Johansson ska ha extra beröm.

Det var för övrigt högerbacken Albin Fanges första match från start i division 3. Han byttes ut i den 84:e minuten på grund av kramp.

– Vi hade inför matchen som mål att lösa defensiven på högerkanten, och det gjorde vi, säger Jonas Ahlin.