Sala FF besegrade Franke med 4-2 på bortaplan

Sala FF tog en tung tvåmålsseger borta mot Franke efter två mål i vardera halvlek. ”Jag är mest nöjd med att vi stänger dem”, säger Sala FF-tränaren Azad Kalash.

Tippade topplaget Franke inledde matchen mot Sala FF bäst på Råby IP. Västeråslaget fick en del offensivt tryck och skapade några hörnor och var ytterst nära att göra ett ledningsmål efter 20 minuter.

Det blev dock Sala FF som tog ledningen i matchen genom Jehad Jemal Mhmoud på en djupledsboll på vänsterkanten efter en snabb omställning. Fri med målvakten gjorde 18-åringen inget misstag i den 24:e minuten.

Fyra minuter senare, efter ett par minuters spelavbrott sedan Ferat Ucmaz legat skadad, blev det en favorit i repris – den här gången var det dock Baban Nouri som gjorde mål på en djupledsboll.

Sala FF tog sedan över spelet efter målen.

– Vi visste att de ville sätta press på våra ytterbackar. När vi lyckades få stopp på det försökte de centralt och det lyckades vi också stoppa. Efter det tycker jag att vi tog över och våra två första mål kom efter omställningar, säger Sala FF-tränaren Azad Kalash.

SFF var sedan nära att mer eller mindre avgöra matchen med flera bra målchanser under första halvlekens slutkvart.

Men så blev det inte – Franke svarade i stället för en blixtsnabb omställning och reducerade till 1–2 på stopptid.

Sala FF svarade dock med samma medicin efter pausen – i den 54:e minuten rann Stephen Komaketh igenom på en omställning och gjorde viktiga 3–1.

Franke hade sedan mycket boll utan att skapa speciellt heta chanser. Det blev sedan matchens store lirare, Sunday Bale, som fick avgöra matchen. Efter att ha dribblat sig fram på kortlinjen fick han in bollen i mål i mycket dålig vinkel.

Sunday Bale har de senaste matcherna haft skadekänningar. Så också mot Franke i slutet av matchen, men Sala FF hade redan gjort sina fem byten så han fick göra bäst han kunde de sista minuterna.

– Vi tänkte vila Sunday Bale den här matchen, med tanke på skadekänningarna, men han ville spela matchen, säger Azad Kalash med ett leende.

Och tur var väl det.

Visserligen reducerade Västeråslaget till 2–4 på stopptid men Sala FF tog en tung bortaseger inför 100 åskådare på Råby IP.

– Jag tycker vi bjuder på båda deras mål, vi borde vara smartare i de lägena. Men jag är mest nöjd med att vi stänger dem, sedan hittade vi ytorna vi sökte där yttrarna går på mål, säger Azad Kalash.

Utöver Sunday Bale måste även ytterbacken Velat Ucmaz nämnas lite extra.

– Vi hade några dippar under matchen men alla gjorde totalt sett en bra match i dag, säger Azad Kalash.

Jakob Eklund utgick skadad i den senaste matchen och spelade inte mot Franke. Elias Andersson Jirlind och målvakten Bader Mahfouz fick känningar av skador från matchen mot IFK Uppsala i förra omgången och tvingades byta i mitten på andra halvlek mor Franke.

Inhoppande målvakten Hampus Hedlund hann göra en stark räddning i målet.

Sala FF har nu tagit tre raka segrar och är bra med i toppen efter fem spelade matcher. SFF avslutar vårsäsongen med bortamatch mot serieledande Viggbyholm lördag den 3 juli.

IK Franke–Sala FF 2–4 (1–2)

Målen: 0–1 Jehad Jemal Mhmoud (24), 0–2 Baban Nouri (28), 1–2 Liam Schweitz (45+1), 1–3 Stehpan Komaketch (54), 1–4 Sunday Bale (83), 2–4 Max Nordin (90+3).

Publik: 100.