Sala FF räddade premiärpoäng sent

Det jublades på stopptid när Sala FF tog emot Newroz FC på Lärkan i seriepremiären i division 3 norra Svealand. Hemmalaget fick efter en massiv press till slut utdelning och kvitterade till 1–1, vilket också blev slutresultatet.

Sala FF gjorde en bra seriepremiär hemma mot Newroz, som i fjol åkte ur division 2.

– Vi hade bara en dipp på fem minuter i den första halvleken annars spelade vi ut dem, de hade bara två skott på mål, säger Sala FF-tränaren Azad Kalash.

Och det var under den där dippen som gästerna tog ledningen i den första halvleken.

– Det var en central djupledsboll som vi inte hann med på, säger Azad Kalash.

Sala FF tryckte sedan på rejält efter 0–1, som kom i den 31:a minuten, under den sista kvarten i första halvlek. Men något mål blev det inte, bland annat hade Fouad Harrareh ett bra avslut och Sunday Bales nick i den 43:e minuten gick i ribban.

I andra halvlek var det bara Sala FF – det rödtröjade laget tryckte på mot Stockholmslaget och jagade en kvittering och det höll på att sluta med ett baklängesmål på en snabb kontring av Newroz. Men avslutet i den 65:e minuten tog i stolpen.

Sista kvarten var det bara spel på Sala FF:s offensiva planhalva och Sunday Bale, Jacke Eklund, James Papa Yaw Yeboah och Velat Ucmaz var några av dem som hade bra kvitteringschanser.

Sala FF såg ut att åka på en mycket sur förlust i seriepremiären men då nickade Ebrahim Tajik in Jacke Eklunds högerinlägg i den 93:e minuten.

Hemmalaget ville dock ha mer och Ferat Ucmaz var sedan mycket nära att nicka in ett ledningsmål. Det blev det sista som hände i en händelserik match med bra tempo.

Och Sala FF-tränaren såg ändå rätt nöjd ut direkt efter slutsignalen.

– Fantastiskt skönt!

Azad Kalash höll sig kylig i matchen och det var först med en knapp kvart kvar av matchen som han gick ner på en trebackslinje för att lyfta upp laget. Och det gav alltså resultat – till slut.

– Ett styrkebesked. Det är en match vi förtjänade att vinna och grabbarna jobbade på hela matchen, säger Azad Kalash med ett stort leende, samtidigt som han också berättar att han såg att det var lite nervöst i laget innan matchen.

Men nu är premiären avklarad och nästa match spelas borta mot Sundbyberg på lördag.

Bäst i Sala FF var Ferat Ucmaz och Velat Ucmaz. Mycket bra var även nyförvärvet Sunday Bale.

– Elias Andersson Jirlind måste också nämnas.